2020-11-22 09:01:27• hírek • Refszatmar.eu

Aktív tíz év Szamoskóródon

Mint oly sok más közösségi alkalmat, úgy hivatalos esperesi vizitációt sem lehet tartani, de a lehetőségekhez mérten Király Lajos szatmári esperes mégis próbálja a kapcsolatot tartani szolgatársaival, akár telefonon keresztül bátorít, vagy éppen személyesen próbálja lelkesíteni főleg azokat, akik nagyobb munkálatokat végeznek a gyülekezetekben. Így érkezett az utóbbi időben el Halmiba és Kisbábonyba, legutóbb pedig pénteken Szamoskóródra.

Erdei Árva István tíz éve szolgál a Szamoskóródi Református Egyházközségben, s ez évtized egészét az aktivitás, rengeteg dolog előmozdítása, megvalósítása jellemzi.

Mindenekelőtt a legfontosabb, ez idő alatt, három gyermekkel áldotta meg az Isten a lelkipásztort és feleségét. A kicsiny gyülekezetnek sikerült megépítenie a gyülekezeti házát, megújult a templom és a parókia, megépült a ravatalozó.

A gyülekezet azonban látta, szükség van az 1970-ben épült parókia bővítésére. Idén májusban megkaptak minden szükséges engedélyt a munka elkezdésére. A Gustav Adolf Werk pályázati támogatásán kívül lelkes hívek, gyülekezet, főgondnok, presbiter, tiszteletbeli presbiter, vállalkozó adományai teszik lehetővé ennek megvalósítását. A bővítésen kívül a meglevő épület felújítására is szükség van, ahogy a munka elkezdődött, látták, hogy elengedhetetlen egy teljes, generáljavítás. Közben a parókia alapterülete megkétszereződött.



Ez volt az idei terv, s ha Isten is megsegíti őket, karácsonyra lakhatóvá válik a parókia. Közben a templom újbóli felújítására Erdei Árva István lelkipásztor letett pályázatának köszönhetően, ősszel 190000 lejt támogatást kapott a gyülekezet Bukaresti Kultuszminisztériumtól. A templomon egy méter nyolcvan centi magasságban leverték  a vakolatot, hogy száradjon a fal, az ún. injektálás képez egy vízszigetelő réteget, ami nem enged fel újabb nedvességet a földből felszivárogni, azon kívül pedig egy speciális négyrétegű vakolat fog felkerülni a falra, amely szárítani fogja azt. Ezt követően a teljes templom újra lesz festve, a párkányokat lemezzel borítják, az elöregedett díszek helyet újak fognak felkerülni, illetve a templom környékét is szépítik majd. A speciális munkálatokat a Reneszánsz nevű cég végzi.

Természetesen a lelkipásztor munkája nem merült ki a fizikai építésekben, felújításokban. Rendszeresen családlátogatással, bibliaórákkal, programok megszervezésével építi lelkileg is a gyülekezetet, immáron egy évtizede.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: